Необходими продукти:
патладжан - 2 броя
чушки - 3 бр
лук - 1 бр
моркови - 1 бр
чесън - 5-6 скилидки
захар - 1 ч. л
соев сос - 2 супени лъжици
Оцет 9% - 30 мл
сусам - 1 супена лъжица
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на дълги ленти, осолете ги и оставете за половин час. След това изцедете сока. Изпържете патладжаните в растително масло.
Нарежете чушките на ленти, лук на полу пръстени, рендосайте морковите на ренде за корейски моркови. Чесънът се смачква с преса. Комбинирайте топлите патладжани, чушките, лукът, морковите, чесънът, добавете захар, соев сос, оцет, сусам. Разбърква се и се охлажда в продължение на 2 часа.
Източник: coocook.me
Няма коментари:
Публикуване на коментар