Необходими продукти:
За тестото:
- 0,5 кг брашно;
- 25 г прясна мая;
- 2 яйца;
- 200 г масло;
- 250 г заквасена сметана;
- 100 гр. пудра захар;
- щипка сол;
- Лимонова кора.
За пълнежа:
- 500 гр. сладко от кайсия;
- 400 гр. фъстъци;
- 200 гр. захар.
За декорацията (глазура):
- лъжица заквасена сметана или бита сметана;
- 100 гр. млечен шоколад;
- една чаена лъжичка масло.
Начин на приготвяне:
Пригответе тестото: смесете маята със захар, добавете топло масло, 2 яйца и разбъркайте.
След това добавете заквасената сметана, лимоновата кора и брашното. Смесете и оставете тестото да втаса за около 40 минути.
Разделете тестото на 4 равни части и оформете върху хартия за печене 4 кори 0,5 см дебелина.
Печем блатовете в правоъгълна форма.
Смесете ядките с ванилия и захар. Разделяме сместа на три равни части.
Намазваме тавичка с масло и оформяме торта: поставете първият блат, намажете я с голямо количество сладко, поръсете със смес от захар и орехи и покрийте с друг лист тесто.
Повторете същото с другите слоеве на тортата.
Поставете тортата на топло място в продължение на 30 минути, след което я сложете в предварително загрятата фурна от 180 ° C за един час.
Готовата торта се охлажда и се залива с глазурата.
За глазурата разбъркайте всички съставки и разбъркайте, докато масата се сгъсти.
Източник: coocook.me
Няма коментари:
Публикуване на коментар