събота, 13 октомври 2018 г.

Въздушен пай с ябълки

Необходими продукти:
За тестото:
Масло - 125 гр.
Яйце - 1 бр.
Брашно - 250 гр.
Захар - 50 гр.
Бакпулвер
Сол - 1 щипка
Вода - 40-50 ml

За пълнежа:
Кисело мляко - 250 мл.
Извара - 350 гр
Яйца - 2 бр.
Царевично нишесте - 1 супена лъжица.
Захар - 5 супени лъжици.
Сладко по избор - 100 г
Ябълки - 1-2 бр.
Пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Подгответе продуктите за тортата.
2. Комбинирайте в дълбока купа всички съставки за тестото: брашно, бакпулвер, сол, захар, яйце, вода, масло.
3. Омесете меко тесто.
4. Намажете тавата с мазнина. Разстилайте тестото. Поставете формата с тестото в хладилника.
5. За пълнежа комбинирайте извара (по-добре е да се мине през сито или ренде, така че да няма големи буци) със захар, кисело мляко, жълтъци, нишесте. За вкус можете да добавите ванилия или други аромати.
6. Разбийте белтъците с щипка сол.
7. Внимателно добавете белтъците към изварата.
8. Извадете формата на тестото от хладилника, разпределете равномерно гъстата маса. Можете да включите фурната, за да загреете до 180 ° C.
9. Внимателно изсипете изварата със супена лъжица.
10. Поставете ябълките на върха, както желаете, можете просто да половинки или квартали, можете да подредите резени в кръг.
11. Печете пая на 180 ºC в продължение на 40-45 минути. Оставете го да се охлади напълно.
Източник: coocook.me

Няма коментари:

Публикуване на коментар