неделя, 7 октомври 2018 г.

Баклава по руска рецепта

Продукти:
Масло - 350 гр
Заквасена сметана - 300 гр
Яйца - 4 бр.
Брашно - 4 супени лъжици.
Сода - 1 ч. л.
Захар - 2,5 супени лъжици.
Орехи - 2 чаши.
Мед - 2 супени лъжици.

Начин на приготвяне:

Първо, подгответе тестото.
Брашното се смесва с 300 грама масло. Добавете 3 жълтъка, заквасената сметана и содата, омесете тестото и го поставете в хладилника за 1 час. След като втаса, се разделя на 3 топки.

Подгответе пълнежа: смелете ядките, но така че да останат парчета. 4 белтъка се разбъркват със захарта до пяна, но не много силно. Смесват се с орехите.

Всяка топка от тестото се разстила тънко в тава, за да се разпредели пълнежа отгоре. Разгънете следващата топка, малко по-малко от предишната. Разстилайте останалата част от пълнежа. Очертайте (без да отрежете до края) диаманти върху последния лист тесто, намажете с жълтък, украсете с ядки.

Печете за 40-50 минути на 200 градуса. 5-10 минути, преди да сте готови, изсипете меда, разтопен и смесен с 50 грама масло. Върнете баклавата във фурната.

Източник: coocook.me

Няма коментари:

Публикуване на коментар