събота, 29 септември 2018 г.

Азиатска кухня - Шую пиле

Продукти:
5 бр. пилешко филе / бутчета без кост
1 чаена чаша соев сос
1 чаша кафява захар
1 чаша вода
4 скилидки чесън, накълцани
1 лук, нарязан
1 супена лъжица настърган пресен джинджифил (корен)
1 супена лъжица смлян черен пипер
1 супена лъжица изсушен риган
1 чаена лъжичка натрошени червени чушки люспи (по избор)
1 чаена лъжичка кайенска пипер (по избор)
1 супена лъжица червен пипер

Начин на приготвяне: Разбъркайте заедно соевия сос, кафявата захар, вода, чесън, лук, джинджифил, черен пипер, риган, лют червен пипер, червения пипер в голяма стъклена или керамична купа. Добавете пилешкото разбъркайте. Покрийте купата и мариновайте пилето в хладилника за поне 1 час. Подгрейте скарата за средна температура и леко омаслете решетката. Отстранете пилешкото от марината. Изхвърлете останалата марината. Печете пилето на предварително загрятата скара, около 15 минути на всяка страна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар